Fotorelacja z Konferencji w ramach projektu Q jakości

Konferencja dla organizacji pozarządowych pt. „Dostarczanie żywności – misja i odpowiedzialność organizacji pozarządowych” Forum Dobrych Praktyk, realizowaną w ramach projektu “Q jakości – rozwój organizacji świadczących pomoc żywnościową”.
>> 17 maja 2016, Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie<<

DSC02913

Prezes Banku -Magdalena Krajewska – otworzyła konferencję i przedstawiła zmiany w zasadach dystrybucji żywności.


TeresaKonsultantka ds. finansowych opowiedziała o odpowiedzialności Zarządu organizacji za poprawność prowadzonej dokumentacji księgowo – magazynowej.


 

DSC02950

Dyrektor Biura Zarządu  Federacji Polskich Banków Żywności – Łukasz Beier- omówił zasady oraz dobre praktyki realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020.


 

Agnieszka Deja

“Współpraca organizacji pozarządowych z Ośrodkami Pomocy Społecznej – jak jest, a jak chcemy, żeby było” – praca w gupie tematycznej. Agnieszka Deja poprowadziła dyskusję na temat współpracy organizacji pozarządowych i Ośrodków Pomocy Społecznej w ramach weryfikowania osób potrzebujących pomocy.


 

Beata Macios“Odbiór żywności świeżej (markety) – problemy i zagrożenia” – praca w gupie tematycznej. Beata Macios i Dorota Napiórkowska przeprowadziły dyskusję na temat obwiązujących zasad oraz problemów związanych z zagospodarowaniem żywności świeżej i krótkoterminowej przez organizacje.


Joasia

Joanna Galek zaprezentowała wnioski z pracy w grupie na temat „Prowadzenie dokumentacji z dystrybucji żywności”. Omówiła sposoby kwalifikowania osób do pomocy żywnościowej, sposobów prowadzenia dokumentacji oraz obowiązki sprawozdawcze.

 


 

organizacje z przodu

Dziękujemy przedstawicielom organizacji pomocowych za tak liczne przybycie.


„Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich”

2015_logo_FIO_v1

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.