Warsztaty z niemarnowania żywności

W ramach Światowego Dnia Żywności zrealizowaliśmy  warsztaty z niemarnowania żywności w Szkole Podstawowej nr  316 w Warszawie. Uczniowe dowiedzieli się ile żywności trafia do kosza, jakie są przyczyny i skutki tego zjawiska oraz jak temu zapobiegać. Młodzież szkolna nauczyła się prawidłowo przechowywać produkty w lodówce, by na dłużej zachowały świeżość.

Warsztaty poprowadziły wolontariuszki: Kasia Górka i Marta Troć.

14712843_1106564426047109_5189693187228083633_o   14711570_1106564386047113_7933629910075029282_o

14724138_10154613479304339_1886760634_o                                             14567620_1106564389380446_6994025994934241015_o 14647416_10154613478474339_313440022_o 14700772_1106565052713713_5230525986232835508_o

 

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.