Od 1 marca 2016 roku rozpoczęliśmy realizację projektu Q Jakości – rozwój organizacji świadczących pomoc żywnościową.
Bezpośrednimi adresatami zadania są organizacje pomocowe współpracujące z nami w zakresie pozyskiwania i dystrybucji żywności do osób najbardziej potrzebujących.
Celem projektu jest podniesieni wiedzy i kompetencji 200 przedstawicieli organizacji pozarządowych zajmujących się dystrybucją pomocy żywnościowej w zakresie tworzenia i aktualizowania wewnętrznych procedur w zakresie zbierania, przechowywania i przetwarzania danych osobowych podopiecznych – klientów.
W ramach realizacji zadania planujemy przeprowadzenie spotkań dla organizacji- Forum wiedzy i dobrych praktyk w trakcie których omówimy problemy organizacji oraz podzielimy się dobrymi praktykami wypracowanymi przez organizacje.
Odbędą się szkolenia tematyczne dla przedstawicieli organizacji świadczących pomoc żywnościową. Tematy szkoleń:
- Ewidencja księgowa darów żywnościowych.
- System HACCP.
- Zarządzanie danymi osobowymi podopiecznych.
Zainteresowane organizacje będą mogły wziąć udział w indywidualnych konsultacjach z w/w tematów.
Realizacja projektu przewidziana jest do 31 grudnia 2016 roku.
Konferencja dla organizacji pozarządowych – Forum Dobrych Praktyk
Materiały konferencyjne:
Odpowiedzialność zarządu za sprawy związane z rachunkowością
Odbiory żywności z sieci handlowych
SZKOLENIE | DATA | MIEJSCE | |
---|---|---|---|
Zarządzanie danymi osobowymi podopiecznych organizacji pozarządowych | 30.06.2016, godz. 9.00 - 15.00 | biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa | formularz zgłoszeniowy_30.06.2016 |
Zarządzanie danymi osobowymi podopiecznych organizacji pozarządowych | 30.08.2016, godz. 9.00 - 15.00 | biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa | formularz zgłoszeniowy_30.08.2016 |
Ewidencja księgowa darów żywnościowych | 06.09.2016, godz. 9.00 - 15.00 | biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa | formularz zgłoszeniowy_06.09.2016 |
System HACCP - bezpieczeństwo żywności | 24 - 25.10.2016, godz. 9.00 - 13.00 | biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa |
KONSULTACJE | EKSPERT | KONTAKT |
---|---|---|
Zarządzanie danymi osobowymi w organizacji pozarządowej | Katarzyna Sadło - Fundacja Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego | Zapytania prosimy przesyłać na adres mailowy - joanna.galek@bzsos.pl lub telefonicznie - 601 390 094 |
Ewidencja księgowa darów żywnościowych | Agnieszka Boguszewska - Biuro Rachunkowe ABG | |
System HACCP - bezpieczeństwo żywności | Koło Naukowe Zarządzania Jakością - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego |