Q Jakości – rozwój organizacji świadczących pomoc żywnościową

Od 1 marca 2016 roku rozpoczęliśmy realizację projektu Q Jakości – rozwój organizacji świadczących pomoc żywnościową.

Bezpośrednimi adresatami zadania są organizacje pomocowe współpracujące z nami w zakresie pozyskiwania i dystrybucji żywności do osób najbardziej potrzebujących.

Celem projektu jest podniesieni wiedzy i kompetencji 200 przedstawicieli organizacji pozarządowych zajmujących się dystrybucją pomocy żywnościowej w zakresie tworzenia i aktualizowania wewnętrznych procedur w zakresie zbierania, przechowywania i przetwarzania danych osobowych podopiecznych – klientów.

W ramach realizacji zadania planujemy przeprowadzenie spotkań dla organizacji- Forum wiedzy i dobrych praktyk w trakcie których omówimy problemy organizacji oraz podzielimy się dobrymi praktykami wypracowanymi przez organizacje.

Odbędą się szkolenia tematyczne dla przedstawicieli organizacji świadczących pomoc żywnościową. Tematy szkoleń:

  1. Ewidencja księgowa darów żywnościowych.
  2. System HACCP.
  3. Zarządzanie danymi osobowymi podopiecznych.

Zainteresowane organizacje będą mogły wziąć udział w indywidualnych konsultacjach z w/w tematów.

Realizacja projektu przewidziana jest do 31 grudnia 2016 roku.


forum_grafika

Konferencja dla organizacji pozarządowych – Forum Dobrych Praktyk

Fotorelacja z konferencji

Materiały konferencyjne:

Odpowiedzialność zarządu za sprawy związane z rachunkowością

Odbiory żywności z sieci handlowych

szkolenia_harmonogram

SZKOLENIEDATAMIEJSCE
Zarządzanie danymi osobowymi podopiecznych organizacji pozarządowych30.06.2016, godz. 9.00 - 15.00biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawaformularz zgłoszeniowy_30.06.2016
Zarządzanie danymi osobowymi podopiecznych organizacji pozarządowych30.08.2016, godz. 9.00 - 15.00biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawaformularz zgłoszeniowy_30.08.2016
Ewidencja księgowa darów żywnościowych06.09.2016, godz. 9.00 - 15.00biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawaformularz zgłoszeniowy_06.09.2016
System HACCP - bezpieczeństwo żywności24 - 25.10.2016, godz. 9.00 - 13.00biuro Federacji Polskich Banków Żywności, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa

KONSULTACJEEKSPERTKONTAKT
Zarządzanie danymi osobowymi w organizacji pozarządowejKatarzyna Sadło - Fundacja Rozwoju Społeczeństwa ObywatelskiegoZapytania prosimy przesyłać na adres mailowy - joanna.galek@bzsos.pl lub telefonicznie - 601 390 094
Ewidencja księgowa darów żywnościowychAgnieszka Boguszewska - Biuro Rachunkowe ABG
System HACCP - bezpieczeństwo żywnościKoło Naukowe Zarządzania Jakością - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego


2015_logo_FIO_v1

 

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.