Zapraszamy 26 października 2014 r., w godzinach 11:00-15:00 na piknik rodzinny.
Wydarzenia ‚Feeding the 5000’ (Uczta dla 5000) odbyły się już między innymi w Londynie, Paryżu, Amsterdamie, Brukseli i Kalifornii. Teraz pierwszy raz w Polsce koalicja organizacji oraz instytucji zaprasza na Ucztę dla 5000 w Warszawie. Pokażemy jakie pyszne potrawy można zrobić z żywności która jest często marnowana. Ponad 1/3 żywności na świecie nie zostaje zjedzona, często z powodów estetycznych; warzywa oraz owoce są zbyt krzywe albo ’brzydkie’. Celebrujmy różnorodność natury i nie marnujmy dobrej żywności!
Kampus SGGW, wejście od al. J. Rodowicza „Anody”
W programie:
Kulinarne popisy znanych kucharzy – czyli jak przygotować potrawy z żywności, która byłaby zmarnowana – prowadzą Julian Redondo Bueno i Mariusz Usiński
Bezpłatna Degustacja Potraw
Szkoła Gotowania dla Dzieci – Little Chef
Konkursy z nagrodami
Dojenie krowy
Warsztaty kompostowania odpadów organicznych
Organizatorzy: Miasto Stołeczne Warszawa, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Fundacja „Świat na Tak”, Bank Żywności SOS w Warszawie, Wojskowa Akademia Techniczna, Stołeczna Estrada, Feedback i EU Fusions