Bank Żywności SOS w Warszawie zaprasza wszystkie organizacje partnerskie na warsztaty „Wspólnie razem zagospodarowujemy nadwyżki żywności”. Zajęcia odbędą się w dniach 21.10 oraz 28.10.2015 w siedzibie Federacji Polskich Banków Żywności przy al. Jerozolimskich 30 lok. 8.
Warsztaty maja na celu wyeliminowanie pojawiających się problemów z zagospodarowywaniem niektórych darowizn oraz problemów związanych z zachowaniem standardów związanych z bezpieczeństwem żywności. Spotkanie ma też posłużyć wymianie doświadczeń oraz pokazaniu modelowych przykładów współpracy z Bankiem Żywności.
Cele:
- Wypracowanie wspólnego sposobu, jak najbardziej optymalnie działać, przy zagospodarowywaniu nadwyżek żywności w ramach sieci organizacji Banków Żywności.
- Zbudowanie partnerskich relacji pomiędzy Bankiem Żywności a Organizacjami Partnerskimi lokalnie (początek procesu, lub utrwalenie relacji, i ich rozwój).
- Pokazanie organizacjom partnerskim zasobów i możliwości współpracy z Bankami Żywności.
- Przekazanie wiedzy na temat standardów związanych z bezpieczeństwem żywności oraz wymiana doświadczeń w zakresie zagospodarowywania nadwyżek żywności.
DWA TERMINY WARSZTATÓW (jeden termin do wyboru):
21.10.2015 (środa) lub 28.10.2015 (środa)
godz. 10 – 14.00
MIEJSCE:
Siedziba Federacji Polskich Banków Żywności
Al. Jerozolimskie 30 lok. 8 (piętro II)
00-024 Warszawa
Prosimy o potwierdzenie obecności na warsztatach w jednym wybranym terminie do dnia 16.10.2015 (piątek) na adres mailowy – joanna.galek@bzsos.pl lub telefonicznie 601 390 094