Wiosenna zbiórka żywności na UW

Na Uniwersytecie Warszawskim od 19 kwietnia trwa Wiosenna Zbiórka Żywności.

Zbiórki będą przeprowadzane w następujących jednostkach:
– Wydział Lingwistyki Stosowanej,
– Wydział Zarządzania,
– Wydział Biologii,
– Wydział Geologii,
– Instytut Stosowanych Nauk Społecznych,
– Wydział Geografii i Studiów Regionalnych,
– Wydział Pedagogiczny,
– Instytut Lingwistyki Stosowanej,
– Instytut Historyczny,
– Instytut Studiów Iberyjskich i Iberoamerykańskich,
– Biuro Zarządu Samorządu Studentów UW (pok. 110 – w godz. 9-17).

Celem zbiórki jest zebranie produktów z długim terminem ważności: mąka, kasza, ryż, makaron, olej, konserwy i słodycze.

Zebrane produkty, za pośrednictwem organizacji partnerskich, trafią do rodzin wielodzietnych, osób samotnych, bezdomnych, chorych czy też wychodzących z nałogu.

Akcja potrwa do 26 kwietnia.

Wszystkim zaangażowanym – dziękujemy!

zbiórka

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.