Na Uniwersytecie Warszawskim od 19 kwietnia trwa Wiosenna Zbiórka Żywności.
Zbiórki będą przeprowadzane w następujących jednostkach:
– Wydział Lingwistyki Stosowanej,
– Wydział Zarządzania,
– Wydział Biologii,
– Wydział Geologii,
– Instytut Stosowanych Nauk Społecznych,
– Wydział Geografii i Studiów Regionalnych,
– Wydział Pedagogiczny,
– Instytut Lingwistyki Stosowanej,
– Instytut Historyczny,
– Instytut Studiów Iberyjskich i Iberoamerykańskich,
– Biuro Zarządu Samorządu Studentów UW (pok. 110 – w godz. 9-17).
Celem zbiórki jest zebranie produktów z długim terminem ważności: mąka, kasza, ryż, makaron, olej, konserwy i słodycze.
Zebrane produkty, za pośrednictwem organizacji partnerskich, trafią do rodzin wielodzietnych, osób samotnych, bezdomnych, chorych czy też wychodzących z nałogu.
Akcja potrwa do 26 kwietnia.
Wszystkim zaangażowanym – dziękujemy!