Za nami warsztaty zero waste prowadzone w Punkcie pod Parasolem oraz MAL kotłownia, w których mogliście wziąć udział.
Przypominamy, co się wtedy działo.
W czasie warsztatów odbywały się dyskusje z mieszkańcami dotyczące zero waste i dobrych praktyk. Celem warsztatów było zaangażowanie warszawiaków w wypracowanie polityk publicznych. Zebrane od mieszkańców informacje pozwoliły przygotować rekomendacje dla m.st. Warszawy w zakresie zero waste.
Dodatkowo warsztaty objęły tematykę związaną z 6R – Reuse – uczestnicy warsztatów stworzyli wielorazowe torby na zakupy z nieużywanych już T-shirtów. Część kulinarna obejmowała wspólne gotowanie i tematykę wykorzystywania resztek w kuchni, aby marnować mniej jedzenia.
Projekt realizowany przez Federację Polskich Banków Żywności, we współpracy z Bankiem Żywności SOS w Warszawie.
Projekt jest realizowany z dotacji programu Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy finansowanego przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG.