Podprogram 2016

loga_wszystkie

PODPROGRAM 2016 – podsumowanie

 W ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących, trafiły takie produkty jak:

  • makaron jajeczny 5 kg,
  • ryż biały 5 kg,
  • herbatniki 2 kg,
  • mleko UHT 9 l,
  • ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg,
  • groszek z marchewką 3,20 kg,
  • fasola biała 3,20 kg,
  • koncentrat pomidorowy 1,28 kg,
  • powidła śliwkowe 1,20 kg,
  • gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg,
  • filet z makreli w oleju 1,36 kg,
  • szynka drobiowa 2,70 kg,
  • szynka wieprzowa 0,3 kg,
  • pasztet wieprzowy 0,16 kg,
  • cukier biały 4 kg,
  • olej rzepakowy 4 l.

 

Współpracowaliśmy z 43 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa mazowieckiego.

Pomoc żywnościowa trafiła do 21 305 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o    975 094,40 kg żywności;

o   159 841 paczek żywnościowych;

o   123 693 posiłków;

W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 158 warsztatów edukacyjnych, w których wzięło udział 2402 osób.

Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne – 48 spotkań dla 635 uczestników,
  • Żywieniowe – 80 spotkań dla 1255 uczestników,
  • Kulinarne – 30 spotkań dla 512 uczestników.