Q wspólnemu działaniu na rzecz walki z marnowaniem żywności

 

Projekt „Q wspólnemu działaniu na rzecz walki z marnowaniem żywności” realizujemy ponieważ chcemy pomóc organizacjom współpracującym z naszym Bankiem w przygotowaniu się do odbioru, dystrybucji i wykorzystania żywności z krótkim terminem przydatności do spożycia. W związku z tym przygotowaliśmy szereg działań, w tym szkolenia i warsztaty, w ramach których przedstawiciele organizacji będą mieli możliwość zdobycia praktycznych umiejętności pozwalających im przeciwstawić się poważnmeu problemowi, jakim jest marnowanie żywności.

 

Projekt jest współfinansowany ze środków otrzymanych

od Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego

w ramach Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2014 – 2020.

 

Czas trwania projektu: czerwiec – grudzień 2018.

 

 

  • Szkolenie „Tworzenie i zawieranie umów współpracy”

TERMIN 1: 21.08.2018, godz. 9.30 – 15.30,

TERMIN 2: 29.08.2018, godz. 9.30 – 15.30,

MIEJSCE: biuro Federacji Polskich Banków Żywności SOS w Warszawie, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa,

PROWADZĄCY: radca prawny Arkadiusz Jarosiński

 

  • Szkolenie „Dystrybucja żywności krótkoterminowej pozyskanej z sieci handlowych –  zasady i dobra praktyka”

TERMIN 1: 18.09.2018, godz. 9.30 – 15.30,

TERMIN 2: 03.10.2018, godz. 9.30 – 15.30,

MIEJSCE: biuro Federacji Polskich Banków Żywności SOS w Warszawie, al. Jerozolimskie 30 lok. 8, Warszawa,

PROWADZĄCY: Tomasz Szuba, Agnieszka Gardzina

 

  • Warsztaty kulinarny „Jak gotować, żeby nie marnować”

TERMIN: 14.11.2018, godz. 9.45 – 15.00

MIEJSCE: Studio Kulinarne Małe Przyjemności, ul. Dzielna 15, 01 – 029 Warszawa

PROWADZĄCY: Sylwia Majcher

 

MAPA ORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH ORAZ SIECI HANDLOWYCH WSPÓŁPRACUJĄCYCH Z BANKIEM ŻYWNOŚCI SOS W WARSZAWIE.