Poradnik dla sprzedawców warzyw i owoców
X
W ramach realizacji części edukacyjnej projektu Nie marnuj jedzenia. Podziel się! powstał „Poradnik dla sprzedawców warzyw i owoców”.
Zawiera on kluczowe zasady pomagające zapewnić doskonałą jakość sprzedawanych warzyw i owoców.
Został on następnie przekazany kupcom przez wolontariuszy w czasie zbiorek żywności.
Projekt był realizowany przy współpracy z Miastem Stołecznym Warszawa, Fundacją Inna Przestrzeń oraz Fundacją Splot Społeczny.
Bank Żywności SOS w Warszawie realizuje zadanie publiczne „Nie marnuj jedzenia. Podziel się!” w zakresie
działalności, która wspomaga rozwój wspólnot i społeczności lokalnych w 2024 r. pod nazwą: Myślę, nie
marnuję – działania zmierzające do niemarnowania żywności na warszawskich targowiskach, ogłoszonego
zarządzeniem nr 1711/2023 Prezydenta m.st. Warszawy z 21 listopada 2023 r

