Zapytanie ofertowe nr 1 z dnia 11 marca 2025 roku (FEPŻ)

w trybie: zasady rozeznania rynku;
na: prowadzenia działań w ramach środków towarzyszących objętych dofinansowaniem z FEPŻ.

Zgodnie z załącznikiem nr 13 do Wytycznych IZ: Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp

 

I. Zamawiający:

Bank Żywności SOS w Warszawie, adres: ul. St. Bodycha 97, Reguły, 05-820 Piastów 1 KRS: 0000029435 , NIP : 524-106-72-96 Regon: 010607645

II. Opis przedmiotu zamówienia:

Przedmiotem zamówienia jest :

Przygotowanie i przeprowadzenie 74 warsztatów/szkoleń edukacyjnych poświęconych tematyce żywnościowej (zdrowe odżywianie, niemarnowanie żywności, dietetyka) oraz poświęconych integracji i włączeniu społecznemu osób korzystających z programu FEPŻ.

Przedmiot zamówienia winien zostać wykonany w terminie do 31.08.2025 .

III. Wymogi w stosunku do Wykonawcy (jeśli dotyczy):

doświadczenie w pracy społecznej lub zawodowej (lub prowadzenie warsztatów) dla grup zagrożonych wykluczeniem społecznym.

IV. Termin do którego należy złożyć ofertę: do 21.03.2025.

Oferta powinna zawierać kwotę zagodzinę warsztatów oraz koncepcję warsztatów o tematyce żywieniowej i /lub poświęconych
integracji i włączeniu społecznemu. Dopuszcza się składanie ofert częściowych.

V. Formy złożenia oferty: mail: bzsos@bzsos.pl

VI. Sposób wyboru oferty (kryteria oceny):

Kryterium wyboru Waga
Cena 70
Inne – zaprezentowana koncepcja warsztatów 30

VII. Uwagi końcowe:

1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
1.1. zmiany terminu składania ofert;
1.2. wyjaśniania treści ofert z Wykonawcami w przypadku gdy oferty są niejednoznaczne, niejasne lub budzą wątpliwości;
1.3. uzupełniania ofert w przypadku stwierdzenia braków, które można uzupełnić;
1.4. poprawienia omyłek rachunkowych za zgodą Wykonawcy;
1.5. odrzucenia ofert złożonych po wyznaczonym terminie;
1.6. wykluczania z postępowania wykonawców którzy realizują zamówienia na rzecz lub z udziałem obywateli rosyjskich, osób fizycznych lub prawnych, podmiotów lub organów z siedzibą w Rosji;
1.7. odrzucenia ofert niezgodnych z założeniami zapytania ofertowego;
1.8. wykluczenia z postępowania Wykonawców, którzy są powiązani osobowo lub kapitałowo z Zamawiającym lub z osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub z osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru Wykonawcy, polegające w szczególności na:
1.8.1. uczestniczeniu w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej,
1.8.2. posiadaniu co najmniej 10 % udziałów lub akcji,
1.8.3. pełnieniu funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika, pozostawaniu w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli.
1.8.4. wyjaśnienia podejrzenia rażąco niskiej ceny wraz z ewentualnym odrzuceniem oferty w przypadku potwierdzenia tego faktu, bądź braku wyjaśnień ze strony Wykonawcy.
1.9. Skontaktowania się z wybranymi wykonawcami.
2. Przygotowanie Oferty Wykonawca zgodnie z załącznikiem nr 1 [wraz z załącznikami].
3. Niniejsze zapytanie stanowi realizację zasady rozeznania rynku lub zasady konkurencyjności jakie Zamawiający zobowiązany jest przeprowadzić z Zgodnie z załącznikiem nr 13. Zasady udzielania zamówień w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 – Podprogram 2024 przez podmioty niebędące zamawiającym w rozumieniu ustawy Pzp
4. Niniejsze ogłoszenie nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy prawo zamówień publicznych.
5. Niniejsze zapytanie ofertowe nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zawarcia umowy.